Pages

Tuesday, May 31, 2011

Time table for myself

宿題
-
-
原子核工学
中間テスト量子物理学
kikai kougaku
中間テスト電回路Ⅳ
論理回路

Beginilah cara penyusanan jadual shukudai dan test. So setiap kali tgk jadual da blh tahu ap yg blom siap utk hari slpsny. Hari ni hari 水曜日. So esok lusa ad byk keje kna wat. Mlm nih xleh la nk main2 je. Kna lah wat keje utk test dan shukudai esok. Tp yang plg penting mggu dpn xde repot kna anta pada hari isnin. Suma da setel. Walaupun malam nih ad kls sampai pkol 9.20. Sabo je la.

Pagi td agak letih. sbb pkol 6 baru balik sampai umah. smlm tdo kat hotel skali ng sensei. sbb da xsempat nak naek tren last skali, so terpaksalah tumpang tdo kat bilik hotel sensei smlm. bgn awl pagi naek tren plg awal. sambil2 menunggu kebosanan seorang diri. snaplah 2 3 gambar utk habiskan masa lapang. nak amik gambar burung merpati terbang sebenarnya. tapi apakan daya. pkai iphone je. xtersampailah hajat dihati nih. tp software tuh mcm best gak. walaupon orang laen da lama gne. ak baru dpt tahu semalam je. so pagi tadi gunakanlah. best la gak application nih. sbb ak blh teros upload kat mane2 ak ska. huahuahua.....
ni gambar kat subway...ad beberapa keping org je duk tggu...
lambat x sampai satu minit pon da terlepas tren  1st pg td...

tngga dr subway nak k kintetsu kat tsuruhashi...
xde hape yg spesel pon psl tgga nih

nak amik gambar merpati...tapi x sempat...
so amik lah gambar org yg tgh tggu tren jep

ad kawan sorang tuh ckp mewah btol dlm tren nih....
ak tgk sama je...tapi bersih n nampak baru la jugak

Friday, May 27, 2011

Blajar memblog gne iphone

Td satu langkah foward. Ini adlah post pertama gne iphone. Tp masih jahil dlm lg. Nk upload gambar mcm ane ntah. Ak sdg mencari xtvt baru. So ak pilih menulis blog. Sbb ak nk kuarkan pendapat ak. Ak punya pasal la nak tulis hape kat cni. Ntah ap da ak nk tulis nih. Lost la. Mcn besa. Mood menulis blh hilang dlm sekelip mata. Tapi ad nde nih best gak. Dpt la ak tulis bla2 masa. Tba2 je ad idea, blh la ak teros tulis. Huahuahua. Nite!!!!!
(*^^*)
N buat kwn2 suma jgn stress2 yep. Walaupon ak slalu jek stress. Be happy la. Common la. We grow up from exprience. U have to take iniative to make ur self to be a better person. Look at me. Sory lol. Not evrybody can see me. I at kinki. So only certain people can see. But the point is please try accept our weekness. It help us to improve ourself.
Harap maklum. Eigo saya lemah. Klu salah aggap je btol ye.
( T_T)\(^-^ )

Thursday, May 26, 2011

ChipsMORE

Bilik seman n yo, Rabu - berlaku suatu fenomena yang ditggu di dai ichi mito mansion. berikut adalah contoh gambar chipsmore yang dibawa oleh syahril sensei kpd pelajar kinki disini. mereka juga menerima sejambak kfc daripada sensei yang disayangi mereka. (post ringkas sbb tba2 hilang mood...terkejut ng printer yg sgt besar....)

Saturday, May 21, 2011

Bukan gatal tapi da PERLU

semalam ak telah meletihkan diri pegi cari printer murah2 yang dapat tahan lama. so aku pilih la yang laser n ad function scanner. yg plg murah pon 2man gurai. tu pon x menarik pilihan xde. mujur la kali nih aku da wat jyunbi x mcm ak bli jam arituh. dlu masa bli jam ak pkai beli jer. pah2 tgk yg kat on9 lg murah lg comey lagi segala2ny lah. menyesal gila. semalam sebelum ak kluar umah utk mendapat keperluan ak tuh, ak telah menghabiskan masa cari printer on9. letih la jugak aku. last jumpa la yg 16800 yen punya. walaupun agak mahal lagi kira okey la tuh. barang baru kan. jenama canon. so dipagi yang hujan aku pon memulakan pembelian ak. dan gambar disebelah ni merupakan barang yang akan sampai kat umah aku. tgh2 menaip nih tba2 ak tertny kat diri aku. nape ak x usha yang hp dlu ek. ne la tau dpt lg murah. so jap lg la baru ak usha. bior pon ak da bli menatang nih td. ne tau blh cancel ak cancel jer la. klu x amik jer la yang nih. sabo je la~~~ ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Minum ptg....

Hari ini first time ak minum petang sambil dengar lagu sambil membaca apa yang aku buka kat internet. Minum petang hari ini bermenukan susu dan biskut choco. Biskut ni mcm chipsmore r kot. Nama biskut nih chocochips kot.

Ntah btol k x nama biskut tuh. Isi kandungan pon xde lah sure sgt. Nnt bla biskut tuh da habis baru la cari blk kat web ap yg dia letak biskut tuh. Nnt bla da tau kn x dpt plak ak nk mkn. Sblm ak tahu ad benda yg xleh mkn baek ak hbskan biskut tuh. Ni lah perangai buruk ak bla da ad kat sini. Tp susu tu sah blh minum. Sejak sampai kat jepon nih susu antara bahan makanan yang x pernah putus bekalan dalam peti sejuk umah. Sebab aku suka minum susu ak cari la susu yang plg murah. harga dlm 89 yen jep. klu convert ikot software iphone nih dlm rm3.30 la. Tp bla pkir blk aku x perlulah nk convertkan harga suma benda. Duit biasiswa aku masuk dlm bentuk yen bkn rm. so x payah la nk pening kan kepala sendiri pegi convertkan suma k rm.ak anggap jer 1yen sama ng rm.0.01. So bila da 89 yen anggap la 89 sen jep. xde la mahal utk ak bli susu 2 kotak besar sehari pon. Lagipon minum susu blh elak gastrik. aku nih da jenis yang suka skip meal. bila time busy tuh besa la klu kna skip meal. tp bla time mls tuh susu pengubat perot yang lapar.

Ptg nih agak bosan sbb tuh sempat minum petang. besanya mmg x sempat nk luang masa mcm nih. tapi da bosan sgt tggu dak2 nih blk dr sekolah nih minum petang la blh mengubat kebosanan kat umah nih. kejap lagi nk pg osaka utk cari printer. duet lagi. da la harga 20k. mahal tuh. ak blh shopping 4 jaket. tapi apakan daya kan. utk kemudahan. sabor je la. bli jer la klu da jumpa yg okey. nnt repot suma mudah nk print. xperlu lagi bekejar k kombini utk print repot. okay minum ptg da tamat. nk pkir xtvt laen la plak. evening everyone......

Wednesday, May 18, 2011

adUhai!!!! 6時限目か!!!

arinih first time ak dpt kls sampai mlm...mujow la kat dai xde sampai 7jigenme...klu x mampos la sape2 yg kna sampai k mlm tuh...dengar dari dak2 nih ad jer nihonjin yg kna naek tren 2 jam baru sampai dai...mak oiii jauh bebenor tuh...rajin btol dia...klu da kls pg konpem kna bgn awl gila...tp xnk citer psl kehidupan dia tuh...ak nk citer psl keTENSIONan ak ng kls mlm td...
ak bkn tension psl kls tuh waktu mlm...tp ak tension ng sensei yg mengajar tuh...da la ganti kls mlm...walaupun 5 jigenme td free nape la nk ganti mlm...mengajar pkai slide...pahtu dia ad tggl ruang yg sgt KECIK kat tgh2 ayat tuh suh isi apa yg dia kosongkn...tp yg paling saket ati bila bg masa sekejap je utk salin...klu da ruang tuh kecik mcm ane la ak nk tulis laju2...last2 suma huduh giler...x sanggup ak baca balik nota ak...huh...
tapi ad gak bestnya kls mlm nih....td kuar nek beskal lalu kat kwsn taman (nk kata taman blh jer kot...tp kat situ rmai la org duk berkelah waktu tgh hari ) sbb nk pg bli drawer kat kdai chuuko...fuhh lawa tol pemandangan kat situ....indahny ciptaan Allah nih...teros hilang tension jap...klu ad masa nk gak lepak situ release tension...tp td igt  solat pon blom n janji ng seman nk pg kedai chuuko plak...so lalu jer la...

Monday, May 16, 2011

Asyik kna puji jep

satu benda yang ak x tahan sangat duk kat jepon nih...selalu sangat kena puji...da naek menyampah dah...td pon kna puji ng sensei...suma psl repot yoshuu ak power sgt...suma tuh pun ak amik genri repot masa kat jad...ak baca sepintas lalu jer...da la gne copy paste...bkn ak salin balik pon...huh...masalah gak la ng dak2 jepon...nk menangkis pujian x tahu ayat...kotoba mcm biasa tunggang terbalik jer suma...aku ckp ng orang melayu pon drg x paham...ckp ng nihonjin...lagi la...sabo je la~~~